Praktisk Info

Höjdkrav

Banorna är indelade i svårighetsgrader med färgkoder, precis som i en skidanläggning. Vår enklaste bana är orange, därefter följer ljusgrön, mörkgrön, blå och röd, som är den svåraste banan.

 

Minimilängd på de olika banorna är:

Orange: Minst 80 cm.
Grön/Mörkgrön: Minst 110 cm.
Blå: Minst 140 cm.
Röd: Minst 150cm.

 

Viktgräns för samtliga banor: 120 kg


Deltagarvillkor

Alla som ska klättra i parkerna ska fylla i deltagarvillkoren. Det rekommenderas att man gör detta på nätet före sin ankomst, då får du mer tid till klättring. Deltagarvillkoren gäller för hela säsongen när man fyller i den online. Vid gruppbokning kan en ansvarig fylla i för hela gruppen men hen är då ansvarig att förmedla informationen vidare.

 

Fyll i deltagarvilkoren här


Köp av biljetter

Boka dina biljetter här. Det finns också möjlighet att köpa biljetter på plats vid uthyrningsboden men antal biljetter för drop-in är mycket begränsat och det finns en risk att vi är slutsålda.


Säkerhet & säkerhetsgenomgång

Alla som skall delta i klätterparken måste genomföra en obligatorisk säkerhetsgenomgång med en instruktör. Genomgången är ett måste och den skall göras en gång per säsong. Våra säkerhetsgenomgångar hålls var 30:e minut från öppningstiden fram till sista bokningstid. Se till att vara på plats 15 minuter innan er utsatta starttid annars riskerar ni att missa genomgången. Ni får då vänta till nästa start, vilket därmed förkortar er klättertid. Dagar när det är mycket folk i parken kan det bli lite väntetid vid det här momentet. Var uppmärksam under genomgången så minimeras också väntetiden.


Väder & Kläder

Parken håller öppet oavsett väder. Men vid åska och kraftig vind kan delar av parken stängas. Oförutsedd stängning av parken medför inte till något återköp av biljetter.

Vi rekommenderar träningskläder eller enklare utomhuskläder för klättringen. Du får fort upp värmen av aktiviteten, så det är smart att klä sig i flera lager. Det kan också vara smart att ha bra skor med en bra sula, tex någon typ av träningssko. Det är inga problem att klättra när det regnar, bara kom ihåg regnkläder så håller du värmen längre


Mat & Dryck

Det finns grillplats i anknytning till parken där du själv kan ta med eget och grilla, vi står för kol, tändvätska och tändare! Vi har också sittplatser utomhus där du kan sitta och äta egen matsäck. Vi har en egen liten kioskavdelning det vi säljer dricka, energi bars, nötter och enklare tilltugg. Ingen mat tillagas på plats så utbudet är begränsat för den hungriga

Vill du ha något mer rejält efter klättringen rekommenderas Bistron vid Firstcamp 400m söder om vår klätterpark.  Där du hittar en riktigt häftig meny i en mysig restaurangmiljö. För mer info och öppettider spana in firstcamp.se