Parken och våra banor

Klättring och äventyr längs höghöjdsbanorna i Karlstad!

Klätterparken i Karlstad är vackert belägen i skogen vid Skutbergets friluftsområde. Parken är öppen för alla och det är enbart de som ska klättra som behöver köpa biljett. Vi har gott om bord och sittplatser samt grillar, så se till att packa fikakorgen.

När du köper en biljett till parken får du under tre timmar klättra så många banor du vill så många gånger du vill (och orkar!). Ni köper biljett efter ålder på den som ska klättra och sedan får man klättra alla banor där man uppfyller banans minimikrav på längd. Barn under 6 år måste ha med en klättrande vuxen i de gröna banorna (som går på 3-6 meters höjd) och barn under 10 måste ha med en klättrande vuxen i de blå eller röda banorna (som går på mellan 8+ meters höjd). I den oranga banan (som går på ca 1 meters höjd) kan en vuxen gå vid sidan för att assistera.

För att få klättra gäller:
-Maxvikt 120 kg
-Att du ej är gravid
-att du ej är påverkad av alkohol eller andra droger
-Att du deltar i säkerhetsgenomgången samt sätter dig in i parkens regler och följer dessa (vi går igenom reglerna på säkerhetsgenomgången).

Vi rekommenderar att klättra med handskar, men det är inget måste. Det går bra att ta med egna och vi säljer även handskar på plats för 35 kr/paret.

BAN-BESKRIVNING

Lillasyster

Minimilängd: 80cm

Svårighetsgrad: Orange (väldigt enkel)
Höjd: 1-1,5 meter
Om banan: Vår enklaste för parkens minsta besökare. Här kan du som vuxen också gå med på backen och hjälpa till. Banan innehåller 8 spännande hinder och avslutas med en zipline.

 

Äntligen

Minimilängd: 110 cm

Svårighetsgrad: Ljusgrön (enkel)

Höjd: 3-4 meter
Om banan: Den perfekta nybörjarbanan för stora och små. Prova på hur systemet fungerar bland 11 roliga hinder. Banorna går mellan 2-4 meter ovanför backen.

 

Patrioten

Minimilängd: 110cm

Svårighetsgrad: Mörkgrön (familj)

Höjd: 4-6 meter
Om banan: En spektakulär bana med utmanande hinder. Går lite högre den här gången och avslutas med en 50 meter lång zipline.

 

Stora Imse Vimse

Minimilängd: 110cm

Svårighetsgrad: Mörkgrön (familj)

Höjd: 4-6 meter
Om banan: En spännande bana som har en fin zipline, passar bra för dig som tycker den delen är lite svår. Du får även vara förberedd på spindelnät, kokosbollar och andra spännande överraskningar.

 

Zip-it

Minimilängd: 140cm

Svårighetsgrad: Blå (familj)

Höjd: 8+ meter
Om banan: En av våra häftigaste banor där du drar ut på en längre tur och rundar hela klätterparken. Innehåller inga svårare hinder bara massa långa härliga ziplines i varierande längder. Höjden då? Jo, nu börjar det blir luftigt under fötterna.

 

Klarälven 

Minimilängd: 140 cm 

Svårighetsgrad: Mörkblå (utmanande) 

Höjd: 8+ meter
Om banan: Det här är en perfekt bana för dig som vill ha en utmaning. Den kanske inte är superlång, men det betyder inte att den inte kommer testa både din styrka och uthållighet! Du är nu riktigt högt uppe, och hindren rör sig rejält under fötterna, vi önskar dig lycka till!
 

 

Aldrig mer

Minimilängd: 150cm

Svårighetsgrad: Röd / Svart (utmaning)

Höjd: 8+ meter
Om banan: Det här är en riktig utmaning utmaning som är indelad i två delar. Den första är kräver både mod och styrka men är ändå hanterbart för den som går igång på galenskap. På de sista hindren går det över till en svart bana och du kommer kyssa gräset när du kommer ner, vi säger Lycka till….

Vad tycker våra gäster?

Trevlig personal och bra genomgång innan man började. Kommer gärna tillbaka hit. (Translated by Google) Nice staff and good briefing before starting. Would love to come back here.Emil Sandelius11 July, 2024
Anas Darmash23 June, 2024
Riktigt bra personal. Genomgången var fenomenal och de var alltid med för att hjälpa. Hade man problem var de där direkt. Tävlingsgrenarna var roliga. Finns även anpassat för om man inte gillar höjder. (Translated by Google) Really good staff. The walkthrough was phenomenal and they were always there to help. If you had a problem, they were there immediately. The competition disciplines were fun. Also available adapted for if you don't like heights.Marko Åhlstedt13 September, 2023
Bra klätterpark (Translated by Google) Good climbing parkPhilip Roos6 September, 2023
It was really fun and secure but it is quite small and only opened on Saturdays and Sundays. Otherwise it was really fun.Sandra28 August, 2023

Allt vi gör genomsyras av våra grundläggande värden Genomarbetat, Säkert, Innovativt, Inkluderande och Utmanande. Vi är drivna, vi arbetar hårt, vi brinner för varje kunds upplevelse, vi är med och utvecklar branschen och vi har jäkligt roligt medans vi gör det!