Frågor & Svar

Vi vill besöka er park, hur går det till?

Vad roligt att ni vill besöka oss! Hos oss köper ni biljetter till klätterparken som gäller i tre timmar. Parken har sex höghöjdsbanor som ni får klättra så mycket ni vill så länge ni följer våra längd- och ålderskrav för varje bana. Ni köper biljetter baserat på hur gamla personerna som ska klättra är. Vi har fyra biljettkategorier: 

2 – 4 år (125 kr)
5 – 9 år (280 kr)
10 – 64 år (340 kr)
65+ år (280 kr) 

 

Längdkrav på banor

Orange (lättaste) – minst 80 cm lång, vuxen behöver inte lösa biljett, kan gå på marken bredvid

Gröna – minst 110 cm lång

Blåa – minst 140 cm lång

Röda – minst 150 cm lång

Barn under 6 år ska ha med en klättrande vuxen i de gröna banorna, barn under 10 år ska ha med en klättrande vuxen i de blå och röda banorna.

När ni kommer till oss börjar vi med att sätta på er en sele och därefter håller vi en säkerhetsgenomgång och sen får ni gå träningsbanan under uppsikt av en instruktör. Därefter får ni klättra fritt i parken under resten av era tre timmar.

Jag ska besöka er park men inte klättra själv, får jag gå runt i parken utan att lösa biljett?

Javisst, du som kommer men inte ska klättra själv är välkommen att röra dig fritt i hela parken. Du får gå under banorna och ta kort och peppa klättrarna eller kanske göra iordning en brasa vid eldstaden inför fikapausen.  

Får vi ta med hund till parken?

Ja det går bra att ta med hund. De ska vara kopplade och det är bra om någon kan gå undan med dem vid behov.

Finns det någon åldersgräns för att få klättra själv i parken utan målsman/ansvarig vuxen?

Barn under 16 år utan medföljande vuxen ska ha målsmans tillstånd/godkännande att klättra i parken. Alla som är under 18 år och bokar in sig själva måste uppge kontaktuppgifter till närmast anhörig/målsman. Målsmans godkännande och kontaktuppgifter uppges vid onlinebokningen.
Barn under 6år måste ha en medföljande vuxen i de gröna banorna, barn under 10 år måste ha en medföljande vuxen i de blå och röda banorna.

Vilka är öppettiderna?

Öppettiderna i parkerna varierar med säsongen. Du hittar uppdaterade öppettider här

Regler kring barn i parken

Barn under 6 år måste ha med en vuxen i de gröna banorna. Barn under 10 måste ha med en vuxen i de blå eller röda banorna, så länge de uppfyller höjd kravet. Vi rekommenderar 1 vuxen per 4 barn. I den orangea banan kan en vuxen gå vid sidan om för att assistera.

Vad är deltagarvillkoren?

Alla som skall klättra i parken måste fylla i deltagar villkoren där de godkänner parkens säkerhetsregler. För personer under 18 år måste denna signera av en ansvarig vuxen. Detta kan göras digitalt – “klicka här” eller vid ankomst till parken. Har du inte fyllt i den får du heller inte klättra

Vilken typ av information får man innan man börjar?

Alla som skall använda klätterparken måste genomföra en säkerhetskurs med instruktör. Här får du information om hur säkerhetssystemet fungerar, vart banorna startar och andra bra tips för att få ut det mesta av ditt besök. Kursen måste genomföras minst 1 gång per säsong. Kursen börjar var 30:e minut.

Kan parken bli fullbokad?

Ja, vi har begränsat antal selar till uthyrning, därför är det viktigt att du bokar för att få garanterad plats. Kom gärna 15 minuter före den tid du har bokat så hinner du med säkerhetsgenomgången på din bokade tid.

Vart parkerar jag?

Vi har en parkering i direkt anknytning vid parken för cirka 40st bilar. Är den full kan du tömma bilen, sedan får en hurtig chaufför köra bort till stora parkeringen ned badplatsen. Cirka 300 meter att gå.

Kan man ha med egen mat?

Ja det kan du. Det finns en grillplats på området och flera sittplatser.

Vad händer om vädret bli dåligt?

Parken håller öppet oavsett väder under säsongen, det finns inget dåligt klätterväder. Men vid åska och kraftig vind kan delar av parken stängas. Oförutsedd stängning av parken medför inte något återköp av biljetter.

Gäller friskvårdsbidrag på Högt & Lågts klätterparker?

Ja. Skatteverket har godkänt klättring i Högt & Lågts parker som friskvårdsaktivitet och omfattas därmed av skattefrihet. Dock gäller det bara för den ”anställde” och inte för övriga familjemedlemmar på kvittot.

”Friskvårdsbidrag är en personalförmån som en arbetsgivare har rätt att ge till den anställde och som syftar till att skapa trivsel i arbetet. Värdet får uppgå till maximalt 5 000 kronor per år.”

Kan jag komma i kontakt med er?

Du kan maila oss på karlstad@hogtlagt.se eller ringa på 073 – 047 13 84 men det är inte alltid vi lyckas svara under högsäsongen.