Om oss och vår historia

Hur började det, och vart är vi på väg?

Högt & Lågt Sverige är det svenska syskonet till den Norska succsen Høyt & lavt. Konceptet grundades 2009 av Hans Christian ”Hasse” Wilson som efter en semester resa i Frankrike besökte en av landets hundratals klätterparker. Hela familjen blev helt tagen av upplevelsen de hade i trädtopparna. Här hittade de utmaningar för hela familjen, glömde bort tid och rum, fick vara utomhus i härlig skogsmiljö och var helt närvarande med varandra. Upplevelsen var helt enkelt så pass bra att Hans Christian kände att det här måste flera få ta del av hemma i Scandinavien.

Det var också samma upplevelse som fick den Svenska grundaren Robin Ambell att vilja ta med konceptet in i Sverige. Robin jobbade själv i en av parkerna i Oslo i 5 års tid innan det blev en hemflytt. “Jag kände bara äntligen en aktivitetsform där både barn och vuxna kan göra något tillsammans och ha precis lika roligt, dessutom utomhus och med motion på köpet,” säger Robin.

Högt & Lågt har som ambition att bygga och driva Sveriges bästa klätterparker, såväl egna som franchise-parker. Vi bygger spektakulära banor uppe i träden, men lägger också en hel del fokus på marken. Våra parker är helt öppna och du som inte klättrar är välkommen att vara med från marken. I våra parker hittar du alltid gott om bord och sittplatser, grillar och närhet till andra aktiviteter runtomkring för de som inte deltar. 

En av våra största framgångar är att vi bygger höghöjdsbanor för en bredare publik. Största fokus ligger på det vi kallar för familjebanorna, som också är en bra uppvärmning för de lite “extremare” klättrarna. Med det sagt så kan man verkligen utmana sig om det önskas, något för alla helt enkelt, både högt & lågt.

Och allt annat vi gör

Förutom spektakulära klätterparker har vi ett byggbolag som är specialiserade på att bygga såväl äventyrsinstallationer på hög höjd som lekplatser i naturlig miljö. Vi har även ett franchisekoncept för att driva en egen klätterpark, och vi har ett inomhuskoncept, Högt I Tak/Høyt Under Taket.

Är du nyfiken på att genomföra ett projekt tillsammans med oss? Har du en grym idé men behöver hjälp med att förverkliga den. Tveka inte att höra av dig till oss. Läs mer genom att klicka på knapparna nedan eller släng iväg ett mejl till info@hogtlagt.se så guidar vi dig rätt.

Vi se fram mot att höra av dig!

Hitta rätt

Våra extremsnickare på Parksystem bygger förutom spektakulära klätterparker även lekplatser, broar, torn och långa ziplines.

Vi har ett inomhuskoncept där vi blandar höghöjdsbanor med traditionell klättring på hög vägg samt bouldering. Högt i Tak levererar upplevelseklättring året om.

Vill du driva en egen klätterpark? Vi har ett förmånligt Franchisekoncept där vi tillsammans ser till att just din park blir områdets självklara snackis!

Allt vi gör genomsyras av våra grundläggande värden Genomarbetat, Säkert, Innovativt, Inkluderande och Utmanande. Vi är drivna, vi arbetar hårt, vi brinner för varje kunds upplevelse, vi är med och utvecklar branschen och vi har jäkligt roligt medans vi gör det!