Roliga aktiviteter i Karlstad

Letar ni efter roliga och spännande barnaktiviteter och vuxenutmaningar att göra i området kring Karlstad? ”Sola skiner i Karlstad”, och då vill vi såklart hitta på något roligt att göra! Här har vi samlat 7 olika tips på saker att göra med barn, familj, och vänner kanske på semestern eller när andan faller på.

Högt & Lågt Karlstad 

Letar du efter något kul att göra i Karlstad? Högt & Lågt klätterpark med sju höghöjdsbanor som slingrar sig bland träden på vackra Skutberget är en perfekt aktivitet för den som vill uppleva ett äventyr som passar alla! Barnfamiljer, kompisgäng, afterwork med kollegorna, svensexa eller möhippa – hos oss har alla lika roligt och ni får möjlighet att peppa varandra utmana er tillsammans. Ni kan läsa mer om klätterparken och boka biljetter här. 

Skutbergets friluftsområde

Vid vackra Skutberget friluftsområde finns en mängd aktiviteter för den som vill hitta på något kul! Vid Vänerns strand finns både klippor och sandstränder att bada vid, eller varför inte spela fotboll eller leka på de stora gräsytorna. På First Camp Skutbergets camping kan du hyra utrustning för att köra äventyrsgolf eller frisbeegolf. I närområdet finns även fotbollsplaner, grillplatser, utegym och motionsspår. Eller varför inte testa den drygt 8 km långa mountainbikeleden som går genom skiftande terräng längs området.

Klarälvsbanan

Upptäck Värmland längs 90 km bilfri asfalt, perfekt för cykling, rullskidor eller inline-åkning. Börja i Karlstad och hitta en väg som passar dig och följ Klarälven genom öppet jordbrukslandskap och hela vägen in i skogen längre norrut. Anpassa aktiviteten utifrån dagsform och sällskap. Kanske en kort resa med hela familjen och många fikastopp, eller en riktig långkörare helt själv, bara du och naturen.

Mariebergsskogen

Mariebergsskogen är Karlstad stadspark. Här finns Lekträdgården och Naturrum Värmland. Träffa djuren i Lillskogen eller ta en fika på kaféet som finns i Naturrum Värmland. En oas mitt i staden och samtidigt en inspirerande plats för hela familjen.

Upptäck Karlstad via kajak eller SUP

Ett unikt sätt att “stadsvandra” är att genom Backwater Outdoor hyra kajak eller SUP och paddla Karlstad runt längs Klarälven. Hyr själv eller häng på gruppturen och gör resan tillsammans med ledare. Ta selfie framför teatern direkt från vattenytan. Eller kanske du hellre hyr fiskekajaken och ser om du har någon fiskelycka!

Karlstad Alpackagård

Varva ner tillsammans med alpackorna på Karlstad Alpackagård. Bokar du en alpackavandring får du lära dig om alpackorna, du får prova på att mata dem och följa dem på de slingriga skogsstigarna. Vill du inte gå finns möjlighet att ta en fika på caféet där du samtidigt får lära dig om alpackor. Ta sedan en sväng i den lilla gårdsbutiken som är öppet när det sker evenemang på gården.

Alsters Herrgård – Gustaf Frödings minnesgård

I slående vacker natur, med utsikt över Vänern, ca 8 km öster om Karlstad, ligger Alsters herrgård, Gustaf Frödings födelsehem. Gården är från 1700-talet och här bjuds café och restaurang, butik, galleri och utställningar och runtom gården slingrar sig naturstigar. Gå på visningen berättelsen om Fröding, eller njut av naturen med en kopp kaffe i handen.

Allt vi gör genomsyras av våra grundläggande värden Genomarbetat, Säkert, Innovativt, Inkluderande och Utmanande. Vi är drivna, vi arbetar hårt, vi brinner för varje kunds upplevelse, vi är med och utvecklar branschen och vi har jäkligt roligt medans vi gör det!