Parken och våra banor

Klättring och äventyr längs höghöjdsbanor i Rättvik!

Klätterparken i Rättvik är vackert belägen bland tallarna vid Enåbadets camping. Parken är öppen för alla och det är enbart de som ska klättra som behöver köpa biljett. Vi har gott om bord och sittplatser samt grillar, så se till att packa fikakorgen.

När du köper en biljett till parken får du under tre timmar klättra så många banor du vill så många gånger du vill (och orkar!). Ni köper biljett efter ålder på den som ska klättra och sedan får man klättra alla banor där man uppfyller banans minimikrav på längd. Barn under 6 år måste ha med en klättrande vuxen i de gröna banorna och barn under 10 måste ha med en klättrande vuxen i de blå eller röda banorna. I den oranga banan kan en vuxen gå vid sidan för att assistera.

För att få klättra gäller:
-Maxvikt 120 kg
-Att du ej är gravid
-att du ej är påverkad av alkohol eller andra droger
-Att du deltar i säkerhetsgenomgången samt sätter dig in i parkens regler och följer dessa (vi går igenom reglerna på säkerhetsgenomgången).

Vi rekommenderar att klättra med handskar, men det är inget måste. Det går bra att ta med egna och vi säljer även handskar på plats för 35 kr/paret.

BAN-BESKRIVNING

OBS! Du behöver inte välja bana innan du kommer till parken. Du får klättra så många banor du vill så länge du följer vara banas minimilängd och ålderskrav.

Lillebror
Minimilängd: 80cm
Svårighetsgrad: Orange (väldigt enkel)
Om banan: Vår enklaste för parkens minsta besökare. Här kan du som vuxen också gå med på backen och hjälpa till. Banan innehåller nio spännande hinder och avslutas med en zipline.

 

Premiär
Minimilängd: 110 cm
Svårighetsgrad: Ljusgrön (enkel)
Om banan: Den perfekta nybörjarbanan för stora och små. Prova på hur systemet fungerar bland 5 roliga hinder. Denna bana innehåller ingen zipline.

 

Imse vimse
Minimilängd: 110cm
Svårighetsgrad: Ljusgrön (enkel)
Om banan: En spektakulär bana med utmanande hinder. Glid fram på en stor kokosnöt och klättra förbi spindelns nät. Avsluta med en härlig zipline på 65 meter.

 

Tuffing
Minimilängd: 110cm
Svårighetsgrad: Mörkgrön (familj)
Om banan: En spännande start där du går på en nätbro över anländande husbilar och husvagnar. Banan innehåller två spännande ziplines. Hindren är relativt enkla, men nu börjar det bli mycket luft under fötterna.

 

Nyheden Express
Minimilängd: 140cm
Svårighetsgrad: Blå (spänning)
Om banan: En av våra häftigaste banor, ta vår längsta zipline på 140m över till Stora skogen på Nyheden, men kom ihåg att startplattformen är högt upp i träden, väldigt högt. Efter den långa ziplinen fortsätter utmaningarna. Banan har totalt 7st hinder.

 

Storebror
Minimilängd: 140 cm
Svårighetsgrad: Blå (spänning)
Om banan: Den här banan kräver styrka och uthållighet, ni kommer garanterat känna det i armarna efteråt. En superkul och utmanande bana där hindren sällan ligger stilla. Den är lång men ni är tillåtna att skryta om bragden efteråt!

 

Helt slut
Minimilängd: 150cm
Svårighetsgrad: Röd (utmaning)
Om banan: Det här är en kort men tuff utmaning. 5 riktigt tuffa hinder där du inget hellre vill än att komma ned på backen igen. Det kommer du också, men du gör det via vår quickflight som ger dig ett garanterat pirr i magen.

Vad tycker våra gäster?

Anarith & Alec11 June, 2024
Man25 May, 2024
Grymt kul för små och stora. Lite läskigt för en höjdrädd men rädsla är till för att övervinna! Passar perfekt för kalas, svensexa/möhippa eller liknande. (Translated by Google) Great fun for young and old. A bit scary for someone afraid of heights but fear is there to overcome! Perfect for parties, bachelor/bachelorette parties or the like.Robin Westblom5 September, 2023
Rolig aktivitet med familj och vänner. (Translated by Google) Fun activity with family and friends.Mikael Danielsson25 August, 2023
Kristina Wargh22 August, 2023

Allt vi gör genomsyras av våra grundläggande värden Genomarbetat, Säkert, Innovativt, Inkluderande och Utmanande. Vi är drivna, vi arbetar hårt, vi brinner för varje kunds upplevelse, vi är med och utvecklar branschen och vi har jäkligt roligt medans vi gör det!