Roliga aktiviteter runt Rättvik

Letar ni efter roliga och spännande barnaktiviteter och vuxenutmaningar att göra i området kring Rättvik? Rättvik är kanske mest känt för sin marknad och Classic Car Week, men bjuder på så mycket mer. Här har vi samlat 8 olika tips på saker att göra med barn, familj, och vänner kanske på semestern eller när andan faller på.

Högt & Lågt Rättvik

Letar du efter något kul att göra i Rättvik? Högt & Lågt klätterpark med sju höghöjdsbanor som slingrar sig bland tallarna vid Enåbadets camping är en perfekt aktivitet för den som vill uppleva ett äventyr som passar alla! Barnfamiljer, kompisgäng, afterwork med kollegorna, svensexa eller möhippa – hos oss har alla lika roligt och ni får möjlighet att peppa varandra utmana er tillsammans. Ni kan läsa mer om klätterparken och boka biljetter här.

Enåbadets camping

Beläget vid vackra Enån ligger Enåbadets camping. Här kan du, förutom att parkera husbil eller husvagn alternativt hyra en stuga, också ta en promenad längs den vackra ån, hyra kanot och paddla eller hyra klubba och boll och utmana någon på en runda minigolf. Enåbadets campingreception är också entrén till Rättviks badhus med en stor inomhuspool och relax. Läs mer här.

Långbryggan

Ett besök i Rättvik är inte komplett förrän du promenerat ut på Långbryggan. Denna imponerande träkonstruktion sträcker sig hela 628 meter rakt ut i Siljan. Vintertid kan du se hur isen växer runt bryggan och sommartid kan du ta ett dopp i vattnet på vägen ut eller in.

Dalhalla

Dalhalla är numera namnet på det fantastiska gamla kalkbrottet Draggängarna beläget i skogen norr om Rättvik. Här har en stor scen byggts mitt i det uthuggna brottet och platsen har blivit världskänd som arena för en mängd olika musikaliska framträdanden.  

Nostalgimuséum

På Nostalgimuséet Minnesmaskinen i centrala Rättvik finns en samling föremål som är garanterat nostalgiframkallande. Vad minns du från din barndom, och vad visste du inte ens vad det var när du såg det?

Styggforsen naturreservat

Beläget strax utanför Boda norr om Rättvik ligger Styggforsen, ett makalöst naturreservat som bjuder på vacker utsikt, en vandringsled på ca 1 km i fantastisk natur, ett 36 meter högt vattenfall och en ovanlig geologi som är resultatet av det meteoritnedslag som skedde i Siljansområdet för 377 miljoner år sedan.

Vikingahuset Stornäset

Välkommen 1000 år tillbaka i tiden. Vid sjön Ljungaren ligger vikingahuset Stornäset som är ett nybyggt men tidstypiskt vikingahus. Här kan du prova på att leva som på vikingatiden ett dygn. Du kommer bland annat få laga mat, skapa hantverk och sköta olika sysslor såsom det gick till för över 1000 år sedan.

Boda Gammelgård

I Boda kyrkby, strax norr om Rättvik ligger Boda gammelgård. Vid denna vackert bevarade gård kan du förutom ett antal byggnader också beskåda en dansloge. Under sommaren ordnas evenemang såsom dans- och musikkurser och i samband med dessa finns en liten servering öppen.

Allt vi gör genomsyras av våra grundläggande värden Genomarbetat, Säkert, Innovativt, Inkluderande och Utmanande. Vi är drivna, vi arbetar hårt, vi brinner för varje kunds upplevelse, vi är med och utvecklar branschen och vi har jäkligt roligt medans vi gör det!