Parken och våra banor

Klättring och äventyr längs höghöjdsbanor i Sundsvall

Klätterparken i Sundsvall är vackert belägen i skogen uppe på Södra Bergets friluftsområde. Parken är öppen för alla och det är enbart de som ska klättra som behöver köpa biljett. Vi har gott om bord och sittplatser samt grillar, så se till att packa fikakorgen.

När du köper en biljett till parken får du under tre timmar klättra så många banor du vill så många gånger du vill (och orkar!). Ni köper biljett efter ålder på den som ska klättra och sedan får man klättra alla banor där man uppfyller banans minimikrav på längd. Barn under 6 år måste ha med en klättrande vuxen i de gröna banorna (som går på 3-6 meters höjd) och barn under 10 måste ha med en klättrande vuxen i de blå eller röda banorna (som går på 8+ meters höjd). I de oranga banorna (som går på ca 1 meters höjd) kan en vuxen gå vid sidan för att assistera.

För att få klättra gäller:
-Maxvikt 120 kg
-Att du ej är gravid
-att du ej är påverkad av alkohol eller andra droger
-Att du deltar i säkerhetsgenomgången samt sätter dig in i parkens regler och följer dessa (vi går igenom reglerna på säkerhetsgenomgången).

Vi rekommenderar att klättra med handskar, men det är inget måste. Det går bra att ta med egna och vi säljer även handskar på plats för 35 kr/paret.

BAN-BESKRIVNING

Myran
Minimilängd: 80cm
Höjd: 1-1,5 meter
Svårighetsgrad: Orange (väldigt enkel)
Om banan: Den lättaste banan för parkens minsta besökare. Här kan du som vuxen gå bredvid på backen och hjälpa till eller klättra med. Banan innehåller sju färgglada hinder; här får du hoppa på legoklossar, krypa i nät och åka sommarkälke.

Ekkorn
Minimilängd: 80cm
Höjd: 1-1,5 meter
Svårighetsgrad: Orange (väldigt enkel)
Om banan: Vår näst enklaste för parkens minsta besökare. Här kan du som vuxen också gå med på backen och hjälpa till. Banan innehåller sex spännande hinder och avslutas med en zipline.

Se på mig
Minimilängd: 110cm
Höjd: 3-4 meter
Svårighetsgrad: Ljusgrön (familj)
Om banan: Den perfekta nybörjarbanan för hela familjen, stora små små. Prova på hur systemet fungerar bland tolv roliga hinder. Banan börjar med en zipline.

Grönt är skönt
Minimilängd: 110 cm
Höjd: 4-6 meter
Svårighetsgrad: Mörkgrön (enkel)
Om banan: Hindren är relativt enkla, men nu blir det lite mer luft under fötterna. Banan innehåller åtta hinder och en längre spännande ziplines.

Propaganda stigen
Minimilängd: 140cm
Höjd: 8+ meter
Svårighetsgrad: Blå (Spänning)
Om banan: En av våra häftigaste banor som går högt upp i träden, väldigt högt ibland. Vår längsta bana med totalt tolv st hinder och 2 st zipline varav den sista är 100m lång och avslutar banan med fantastisk utsikt ut över havet.

Glöm det
Minimilängd: 150cm
Höjd: 8+ meter
Svårighetsgrad: Röd (utmaning)
Om banan: Det här är en riktigt tuff utmaning, även om du är flitig användare av gym-kortet. Du börjar med en klättervägg och därefter följer 9 stycken riktigt tuffa hinder där du inget hellre vill än att komma ned på backen igen. Det kommer du också, men du gör det via vår quickjump som ger dig ett garanterat pirr i magen.

Det går bra
Minimilängd: 140cm
Höjd: 8+ meter
Svårighetsgrad: Ljusblå (familj)
Om banan: På banans 10 olika hinder får du verkligen utmana dina klätterförmågor. Med en spännande repbro högt över gångvägen får du en pirrande luftig känsla. Det kommer gå bra ända till slutet, men se till att inte fastna i spindelnätet!

Upp och Ner
Minimilängd: 110cm
Höjd: 4-6 meter
Svårighetsgrad: Mörkgrön (familj)
Om banan: Den här banan är full av nya roliga hinder, här klättrar du bl a på en horisontell klättervägg, kryper i lutande nät och avslutar med en magisk zipline.

Vad tycker våra gäster?

Väldigt rolig att klättra i banorna. Lite tråkigt att det är mycket väntan i banorna när det inte går att ta sig förbi klättrare som vill ta mycket tid på sig. Det är 2/3 väntan och 1/3 klättring. (Translated by Google) Very fun to climb the tracks. A little sad that there is a lot of waiting in the tracks when it is not possible to get past climbers who want to take a lot of time. It's 2/3 waiting and 1/3 climbing.Jens Mellberg1 August, 2023
So much fun, loved it. Note the ropes can be hard on hands so recommend to wear glovesMaria F27 July, 2023
Sally Nilsson1 May, 2023
Really great day out. Various routes to accommodate most ages and sizes!David Cottrell21 August, 2022
Anneli Zetterström14 August, 2022

Allt vi gör genomsyras av våra grundläggande värden Genomarbetat, Säkert, Innovativt, Inkluderande och Utmanande. Vi är drivna, vi arbetar hårt, vi brinner för varje kunds upplevelse, vi är med och utvecklar branschen och vi har jäkligt roligt medans vi gör det!