Roliga aktiviteter runt Sundsvall

Letar ni efter roliga och spännande aktiviteter att göra för både barn och vuxna, i området kring Sundsvall? Här har vi samlat några olika tips på saker att göra med barn, familj, och vänner kanske på semestern eller när andan faller på. 

Högt & Lågt Äventyrspark/Klätterpark Sundsvall

Den som letar efter aktiviteter i Sundsvall att göra med, barn, familj, kollegorna eller på möhippan/svensexan hittar ett spännande alternativ på Högt & Lågt klätterpark & höghöjdsbana. Vi finns vid vid vallbodarna på Södra Bergets friluftscentrum. Ni kan läsa mer om klätterparken och våra olika höghöjdsbanor här.

Friluftscentrum Södra Stadsberget

Kan detta vara ett av Sveriges roligaste och aktivaste berg? Här finns skidspår/motionsspår, äventyrsstigar, pulkabackar, discogolf, downhill-och terräng cykling, vindskydd och grillplatser, cafe, hinderbana, utegym, barnhinderbana med mera. Kort sagt, här finns något för alla, stora som små, sommar som vinter.

Hotell Södra Berget & Strike Club

Hotellet erbjuder storslagen utsikt, god mat och njutbart spa. I byggnaden intill hittar ni Strike club som har ett brett utbud av olika inomhusaktiviteter, exempelvis bowling, lasergame och skee ball.

Norra Stadsberget

Om man mot förmodan skulle tröttna på södra berget så kan man bege sig till andra sidan stan och besöka Friluftsmuseet Norra Berget. Här finns naturreservat, odlingar, historiska byggnader lekpark, djur, cirkus och roliga saker för hela familjen. Norra berget är inte lika högt som det södra, men här finns ett 54 meter högt utsiktstorn, den så kallade glasspinnen, där man kan spana ut över staden.

Himlabadet

Ett äventyrsbad mitt i Sundsvall! Här finns; utomhuspool äventyrsbad med flera olika rutschkanor, småbarnsbad och bubbelpooler och mycket mera. På takterrassen på översta våningen finns även möjligheten till sol och avslappning i relaxavdelningen.

Kulturmagasinet

Ett kulturcentrum mitt i stan, fulladdat med aktiviteter för stora och små. Här finns bibliotek, café, utställningar så som Pettsson & Findus och Sundvalls museum. Värt att nämna är också att Kulturmagasinet har fått Europa Nostra-priset för restaureringen av byggnaden, som har skapat de vackra kontrasterna mellan det moderna glastaket och 1890-talets arkitektur.

Lörudden

Lörudden/Löran i Njurunda är ett fiskeläge med anor från 1600-talet där det än idag bedrivs ett yrkesmässigt kustnära fiske. Här finns fiskrestaurang, fiskaffär med rökeri, presentbutik, konstgalleri och ett mindre fiskemuseum. I området finns även hällristningar, klapperfält och tre gamla stenlabyrinter (så kallade trojaborgar/trojeborgar). Här kan man även njuta av vacker kustnära vandring och hitta gömda vita sandstränder, eller varför inte plocka lite havtorn på senhösten.

Allt vi gör genomsyras av våra grundläggande värden Genomarbetat, Säkert, Innovativt, Inkluderande och Utmanande. Vi är drivna, vi arbetar hårt, vi brinner för varje kunds upplevelse, vi är med och utvecklar branschen och vi har jäkligt roligt medans vi gör det!