Frågor & Svar

Vilka är öppettiderna?

Öppettiderna i parkerna varierar med säsongen. Du hittar uppdaterade öppettider här

Regler kring barn i parken

Barn under 6 år måste ha med en vuxen i de gröna banorna. Barn under 12 måste ha med en vuxen i de blå eller röda banorna, så länge de uppfyller höjd kravet. Vi rekommenderar 1 vuxen per 4 barn. I den orangea banan kan en vuxen gå vid sidan om för att assistera.

Vad är deltagar villkoren?

Alla som skall klättra i parken måste fylla i deltagar villkoren där de godkänner parkens säkerhetsregler. För personer under 18 år måste denna signera av en ansvarig vuxen. Detta kan göras digitalt – “klicka här” eller vid ankomst till parken. Har du inte fyllt i den får du heller inte klättra

Vilken typ av information får man innan man börjar?

Alla som skall använda klätterparken måste genomföra en säkerhetskurs med instruktör. Här får du information om hur säkerhetssystemet fungerar, vart banorna startar och andra bra tips för att få ut det mesta av ditt besök. Kursen måste genomföras minst 1 gång per säsong. Din bokade tid startar med en säkerhetskurs.

Kan parken bli fullbokad?

Ja, vi har begränsat antal selar till uthyrning, därför är det viktigt att du bokar för att få garanterad plats. Kom gärna 15 minuter före den tid du har bokat så hinner du med säkerhetsgenomgången på din bokade tid.

Om jag inte ska klättra, måste jag betala?

Nej, de som inte ska delta i aktiviteten behöver inte reservera plats eller köpa biljett. Du kan enkelt följa med från backen genom hela parkområdet.

Kan man ha med egen mat?

Ja det kan du. Det finns en grillplats på området och flera sittplatser.

Vad händer om vädret bli dåligt?

Parken håller öppet oavsett väder under säsongen, det finns inget dåligt klätterväder. Men vid åska och kraftig vind kan delar av parken stängas. Oförutsedd stängning av parken medför inte något återköp av biljetter.

Gäller friskvårdsbidrag på Högt & Lågts klätterparker?

Ja. Skatteverket har godkänt klättring i Högt & Lågts parker som friskvårdsaktivitet och omfattas därmed av skattefrihet. Dock gäller det bara för den ”anställde” och inte för övriga familjemedlemmar på kvittot.

”Friskvårdsbidrag är en personalförmån som en arbetsgivare har rätt att ge till den anställde och som syftar till att skapa trivsel i arbetet. Värdet får uppgå till maximalt 5 000 kronor per år.”

Kan jag komma i kontakt mer er?

Du kan maila oss på sundsvall@hogtlagt.se.