Tips på aktiviteter på Gotland

Letar ni efter roliga och spännande aktiviteter att göra för både barn och vuxna på Gotland? Här har vi samlat några olika tips på saker att göra med barn, familj, och vänner kanske på semestern eller när andan faller på. 

Högt & Lågt Gotland

Klättra, svinga dig, balansera och så klart, åk zipline! Högt & Lågt Gotland är en klätterpark med 6 höghöjdsbanor som går på mellan 1-8 meters höjd, och vi har utmaningar för alla. Hos oss kan alla mellan 80 cm och 120 kg klättra och du köper biljetter för 3 timmar. Varva strandhänget med äventyr bland trädtopparna! Ta med farmor, syrran, dejten, kollegan och fikakorgen så ses vi bland tallarna utanför Klintehamn. Läs mer om klätterparken och våra banor här.

Kneippbyn

Kneippbyn har under många somrar underhållit besökare på Gotland. Strax söder om Visby finner du denna kända destination där det finns såväl vattenland, sommarland, äventyrsgolf och sportcenter. Kneippbyn har även boende och ett flertal restauranger.

Ekstakusten

Promenera och upplev Ekstakustens naturreservat, ett ca 4 km långt avsnitt av Ekstakusten med fantastisk natur, däribland de typisk Gotländska tallar som genom väder och vind har de karaktäristiska slingriga formerna. Se också till att stanna kvar för att uppleva solnedgången då havet och Karlsöarna färgas eldröda.

Lummelundagrottan

Utforska Sveriges häftigaste grottor, strax norr om Visby! Stora håligheter formade av vatten som under 20 000 år sipprat ner i berggrunden bestående av kalksten har skapat Lummelundagrottan som idag är ett givet turistmål under en vistelse på Gotland. I dagsläget är ca 4 km av grottan utforskad och kartlagd och det finns flera olika typer av guidade visningar och äventyr i grottan.

Lojsta Hall och slott

Besök Lojsta Hall och Slott och se de gamla gårdarna och kvarlämningarna från svunna tider. En fin promenad där skyltar berättar om hur bebyggelsen troligen såg ut och användes. Vid Lojstasjön finns en fin badplats med brygga och kanotuthyrning.

Norrbys Museigård

Ett besök på någon av Gotlands alla gårdsbutiker är ett måste under vistelsen på ön. Norrbys Museigård är mer än bara en vanlig gårdsbutik, här får du uppleva en bevarad gårdsmiljö såsom den såg ut på 1930-talet. Såväl utomhus som inomhusmiljön är tidstypisk och på sommaren finns djur på gården. För barn finns här möjlighet att klä ut sig i tidstypiska kläder och prova på sysslor såsom byka tvätt och karda ull. Sommartid finns även ett café. Norrbys Museigård är Gotlands enda kulturreservat.

Warfsholm

En övernattning, ett bad, eller en underbar middag med front row utsikt över solnedgången vid kusten utanför Klintehamn. Warfsholm ligger bokstavligt talat vid havet och är en pensionatspärla som funnits sedan 1899. Kom och andas, varva ner och upplev Gotland när det är som vackrast.

Stora Karlsö

Ta båten från Klintehamn ut till Stora Karlsö! Här väntar kalkstensklippor, blommande ängar, ett rikt fågelliv och spår av historien med bland annat flera stenåldersgrottor. Himmel möter hav och den friska havsluften fyller dina lungor. Och varför inte avnjuta en god middag på restaurangen där det under sommaren ordnas bland annat författarsamtal, musikföreställningar och dryckesprovningar.

 

Allt vi gör genomsyras av våra grundläggande värden Genomarbetat, Säkert, Innovativt, Inkluderande och Utmanande. Vi är drivna, vi arbetar hårt, vi brinner för varje kunds upplevelse, vi är med och utvecklar branschen och vi har jäkligt roligt medans vi gör det!