Tips på aktiviteter i Jönköping

Letar ni efter roliga och spännande barnaktiviteter och vuxenutmaningar att göra i området kring Jönköping? Här har vi samlat 8 olika tips på saker att göra med barn, familj, och vänner kanske på semestern eller när andan faller på.

Högt & Lågt Äventyrspark/Klätterpark Jönköping

Den som letar efter aktiviteter i Jönköping att göra med, barn, familj, kollegorna eller på möhippan/svensexan hittar ett spännande alternativ på Högt & Lågt klätterpark & höghöjdsbana. Vi finns vid Axamo bad och camping där ni även kan basta och bada i anslutning till ert besök hos oss. Ni kan läsa mer om klätterparken och våra olika höghöjdsbanor här.

Axamo strandbad

Strandbadet bjuder på behaglig vattentemperatur och klart vatten. I området finns även vackra promenadstråk, en triathlonbana, lekplats, eldstad och fiskemöjligheter. Här finns också stora gräsytor som inbjuder till bollspel och picknick. Strax intill stranden hittar ni också en glasskiosk.

Visingsö

Varför inte göra en heldag på Visingsö, som är Vätterns största ö och ligger i sjöns södra del. Trots att ön bara har en area på 25 kvadratkilometer så finns där massor att göra; boka en hästskjuts eller egen häst, hyr cyklar, bada, vandra, paddla kanot, eller varför inte besöka någon av alla borgruiner som finns runt om på ön. Här finns det många roliga aktiviteter att göra för både för barn och vuxna.

Baka och äta polkagrisar i Gränna

En äkta Gränna polkagris är en rödvit godisstång som har tillverkats i över 150 år. Numera finns det mängder med olika smaker att välja mellan. I Gränna kan man se och uppleva hantverket på plats genom att besöka ett av alla de mysiga polkagriskokerierna. Där kan man baka sin egen polkagris eller avnjuta någon av alla spännande smaker.

Äppledalen

Äppledalen eller Smålands Toscana är ett stenkast från Jönköping. Här finner ni bland annat de två äppelodlingarna Rudenstam och Vistakulle fruktodling med gårdsrosteri. Äppledalen bjuder på fantastiska utsikter över Landsjön, vackra böljande äppelodlingar och pittoreska hus. Här finns även Hunnerydsbadet och mysiga cafer och butiker.

Upptech Jönköping

Besök Jönköpings egna forskningscenter. Här finns möjlighet att experimentera, få nya kunskaper och upplevelser för både stora som små. Utforska rymdens galaxer i planetariet eller gör experiment i experimenthallen. Eller varför inte låta de allra minsta börja övningsköra redan nu, hyr en elbil i trafikparken för en tia.

Tändsticksmuseet

Vid Vätterns södra strand ligger Tändsticksmuseet, i det hus som en gång var Jönköpings första tändsticksfabrik. Ingen annan produkt har gjort Jönköping och Sverige så känt som säkerhetständstickan. Dess historia är intressant och har många dimensioner. Tändsticksmuseet berättar en spännande historia om hur den lilla produkten erövrade världen.

Tabergsgruvan & Fladdermuseum

I Tabergsgruvan består berget delvis av titanomagnetitolivinit, det är en bergart som bara finns här och på Rhode Island i USA. Gruvan i Taberg öppnades redan på 1400-talet. Vid gruvgården nära tabergsgruvan finns även Sveriges enda fladdermuseum, där man kan lära sig om olika fladdermusarter, lyssna på fladdermusljud och se deras skelett. Här kan barnen även prova fladdermusdräkter och krypa in i den lilla tabergsgruvan.

Allt vi gör genomsyras av våra grundläggande värden Genomarbetat, Säkert, Innovativt, Inkluderande och Utmanande. Vi är drivna, vi arbetar hårt, vi brinner för varje kunds upplevelse, vi är med och utvecklar branschen och vi har jäkligt roligt medans vi gör det!