Frågor och svar

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna kring klätterparken och vad som gäller när ni ska komma och klättra. Självklart står också våra instruktörer redo i parken att svara på alla frågor ni har! Vi ses!

Vanliga frågor:

Vad roligt att ni vill besöka oss! Hos oss köper ni biljetter till klätterparken som gäller i tre timmar. Parken har sju höghöjdsbanor som ni får klättra så mycket ni vill så länge ni följer våra längd- och ålderskrav för varje bana. Ni köper biljetter baserat på hur gamla personerna som ska klättra är. Vi har fyra biljettkategorier:
2 – 4 år (125 kr)
5 – 9 år (280 kr)
10 – 64 år (340 kr)
65+ år (280 kr)

 Längdkrav på banor
Orange (lättaste) – minst 80 cm lång, vuxen behöver inte lösa biljett, kan gå på marken bredvid
Gröna – minst 110 cm lång
Blåa – minst 140 cm lång
Röda – minst 150 cm lång
Barn under 6 år ska ha med en klättrande vuxen i de gröna banorna, barn under 10 år ska ha med en klättrande vuxen i de blå och röda banorna.

När ni kommer till oss börjar vi med att sätta på er en sele och därefter håller vi en säkerhetsgenomgång och sen får ni gå träningsbanan under uppsikt av en instruktör. Därefter får ni klättra fritt i parken under resten av era tre timmar.

Javisst, du som kommer men inte ska klättra själv är välkommen att röra dig fritt i hela parken. Du får gå under banorna och ta kort och peppa klättrarna eller kanske göra iordning en brasa vid eldstaden inför fikapausen.

Ja det går bra att ta med hund. De ska vara kopplade och det är bra om någon kan gå undan med dem vid behov.

Barn under 16 år utan medföljande vuxen ska ha målsmans tillstånd/godkännande att klättra i parken. Alla som är under 18 år och bokar in sig själva måste uppge kontaktuppgifter till närmaste anhörig/målsman. Barn under 6år måste ha en medföljande vuxen i de gröna banorna, barn under 10 år måste ha en medföljande vuxen i de blå och röda banorna.

 

Öppettiderna i parkerna varierar under säsongen. Du hittar uppdaterade öppettider här.

Barn under 6 år måste ha med en vuxen i de gröna banorna. Barn under 10 måste ha med en vuxen i de blå eller röda banorna, så länge de uppfyller höjdkravet. Vi rekommenderar 1 vuxen per 4 barn. I den orange banan kan en vuxen gå vid sidan om för att assistera.

För alla som ska klättra i parken gäller följande:
-Maxvikt 120 kg
-Ej gravid
-Ej påverkad av alkohol eller andra droger

Alla som ska klättra ska delta på en instruktörsledd säkerhetsgenomgång samt sätta sig in i och följa parken regler (vi går igenom reglerna under säkerhetsgenomgången).

Innan ni börjar klättra ute i parken ska ni delta på en obligatorisk säkerhetsgenomgång med en instruktör och därefter klättra vår träningsbana under uppsikt av en instruktör. Här får ni lära er om utrustningen och parkens regler och ni får även tips om banor osv för att erat besök ska bli så bra som möjligt.

Säkerhetsgenomgången ingår i din klättertid och startar när din klättertid startar. Därför är det bra om du är på plats 10-15 min innan din klättertid startar för att få din utrustning.

Ja, vi har begränsat antal selar till uthyrning, därför är det viktigt att du bokar för att få garanterad plats. Kom gärna 15 minuter före den tid du har bokat så hinner du med säkerhetsgenomgången på din bokade tid.

Du hittar oss vid Axamobadet och camping, där det finns parkering i anslutning till strandbadet och campingen.

Ja det kan du. Det finns en grillplats på området och flera sittplatser. Inne på campingens reception finns en liten butik om du skulle sakna något eller om du önskar något från deras café.

Parken håller öppet oavsett väder under säsongen, det går bra att klättra i de flesta väder, det viktigaste är att ni har bra kläder (gärna lager på lager) så ni inte blir kalla och blöta.

 

Vid åska och kraftig vind kan delar av parken stängas temporärt och parkens instruktörer kommer då guida ner alla gäster på marken och sedan informera om/när det är tryggt att återuppta klättringen. Oförutsedd stängning av parken medför inte något återköp av biljetter.

Ja. Skatteverket har godkänt klättring i Högt & Lågts parker som friskvårdsaktivitet och omfattas därmed av skattefrihet. Dock gäller det bara för den ”anställde” och inte för övriga familjemedlemmar på kvittot.

”Friskvårdsbidrag är en personalförmån som en arbetsgivare har rätt att ge till den anställde och som syftar till att skapa trivsel i arbetet. Värdet får uppgå till maximalt 5 000 kronor per år.”

Du kan maila oss på jonkoping@hogtlagt.se eller ringa oss på 010-101 40 75.

 

Allt vi gör genomsyras av våra grundläggande värden Genomarbetat, Säkert, Innovativt, Inkluderande och Utmanande. Vi är drivna, vi arbetar hårt, vi brinner för varje kunds upplevelse, vi är med och utvecklar branschen och vi har jäkligt roligt medans vi gör det!