Praktisk Info

Höjdkrav

Banorna är indelade i svårighetsgrader med färgkoder, precis som i en skidanläggning. Vår enklaste är orange, därefter följer ljusgrön, mörkgrön, blå och röd, som är den svåraste banan.

Minimilängd på de olika banorna är:
Orange: över 80 cm.
Grön/Mörkgrön: över 110 cm.
Röd/Blå: över 140 cm.
Svart: över 160cm.

Viktgräns för samtliga banor: 120 kg

Obs! I Högt & lågt Jönköping finns ingen svart bana. (Tack och lov!)


Deltagarvillkor

Alla som ska klättra i parkerna ska fylla i deltagarvillkoren. Det rekommenderas att man gör detta på nätet före sin ankomst, då får du mer tid till klättring. Deltagarvillkoren gäller för hela säsongen när man fyller i den online. Vid gruppbokning kan en ansvarig fylla i för hela gruppen men hen är då ansvarig att förmedla informationen vidare.

 

Fyll i deltagarvillkoren här


Köp av biljetter

Boka dina biljetter här. Det finns också möjlighet att köpa biljetter på plats vid uthyrningsboden men antal biljetter för drop-in är mycket begränsat.


Säkerhet & säkerhetsgenomgång

Alla som skall delta i klätterparken måste genomföra en obligatorisk säkerhetsgenomgång med en instruktör. Genomgången är ett måste och den skall göras en gång per säsong. Våra säkerhetsgenomgångar hålls var 30:e minut från öppningstiden fram till sista bokningsbara tid. Dagar när det är mycket folk i parken kan det bli lite väntetid vid det här momentet. Var uppmärksam under genomgången så minimeras också väntetiden.


Väder & Kläder

Parken håller öppet oavsett väder. Men vid åska och kraftig vind kan delar av parken stängas. Oförutsedd stängning av parken medför inte något återköp av biljetter.

Vi rekommenderar träningskläder eller enklare utomhuskläder för klättringen. Du får fort upp värmen av aktiviteten, så det är smart att klä sig i flera lager. Det kan också vara smart att ha bra skor med en bra sula, tex någon typ av träningssko. Det är inga problem att klättra när det regnar, bara kom ihåg regnkläder så håller du värmen längre


Mat & Dryck

Det finns grillplats i anknytning till parken där du själv kan ta med eget och grilla. Vi har också sittplatser utomhus där du kan sitta och äta egen matsäck.

Vid campingen hittar du ett bra utbud på kioskvarer och ”diverse campingutbud”. De säljer också kaffe och fika.

Vill du har något mer rejält efter klättringen finns det även en restaurang i anslutning till Axamo camping.