Klätterbanorna

Banorna är indelade i svårighetsgrader med färgkoder, precis som i en skidanläggning. Graderingen börjar med orange, som är den enklaste banan. Därefter följer ljusgrön, mörkgrön, och blå. Röd är den svåraste banan.

Barn under 6 år måste ha med en vuxen i de gröna banorna. Barn under 12 måste ha med en vuxen i de blå eller röda banorna. Vi rekommenderar 1 vuxen per 4 barn. I den orange banan kan en vuxen gå vid sidan för att assistera.

BAN-BESKRIVNING

Lilla bocken 

Minimilängd: 80cm

Svårighetsgrad: Orange (väldigt enkel)

Om banan: Vår enklaste bana för parkens minsta besökare. Här kan du som vuxen också gå med på backen och hjälpa till. Banan innehåller ett antal spännande hinder och avslutas med en lång zipline. 

 

Stadsvandring

Höjdkrav: 110cm

Svårighetsgrad: Ljusgrön (Enkel)

Om banan: Den perfekta nybörjarbanan för stora och små. Prova på hur systemet fungerar bland flera roliga hinder. Banorna går mellan 4-5 meter ovanför backen och har en lång zipline. 

 

Stora bocken 

Minimilängd: 110cm

Svårighetsgrad: Mörkgrön (Familj)

Om banan: En lite mer utmanande bana som går ca 6-7 meter över marken. Banan har flera roliga hinder, bland annat en horisontell klättervägg.

 

Upp i det blå

Höjdkrav: 140cm

Svårighetsgrad: Blå  (Familj)

Om banan: Detta är en spektakulär bana som går upp till 12 meter över marken. Här får man möjlighet att åka zipline rakt över de som hoppar i skynetet.

 

Bifrost

Höjdkrav: 140cm

Svårighetsgrad: Blå  (Familj)

Om banan: Här startar banan med en zipline rakt in i parkens centrum. Därefter sticker den iväg på ett riktigt äventyr bortåt i skogen. 

 

På riktigt?

Höjdkrav: 150cm

Svårighetsgrad: Röd 

Om banan: Detta är vår högsta och svåraste bana. När du väl har tagit dig upp för den tuffa starten finns det ingen återvändo. Den går 12-16 meter över marken och avslutar med ett mäktigt hopp rakt ner från trädkronorna. Vågar du?

 

Hoppborg – Skynet

Mitt bland banorna finns en hoppborg gjord av nät som hänger 4 meter upp i luften. Ingången sker genom en liten trädkoja.