Aktiviteter att göra i Gävle

Letar ni efter roliga och spännande barnaktiviteter och vuxenutmaningar att göra i området kring Gävle?

Här har vi samlat 7 olika tips på saker att göra med barn, familj, och vänner kanske på semestern eller när andan faller på. 

Högt & Lågt Äventyrspark/Klätterpark Gävle

Den som letar efter aktiviteter i Gävle att göra med, barn, familj, kollegorna eller på möhippan/svensexan hittar ett spännande alternativ på Högt & Lågt klätterpark & höghöjdsbana. Vi finns vid hemlingby friluftsområde och ni kan läsa mer om klätterparken och våra klätterbanor här. 

Hemlingby friluftsområde

Förutom vackra promenadstråk, motionsspår och naturstigar hittar ni här många andra roliga aktiviteter i området. Det finns bland annat; ute gym, MTB-banor, hästar, får kaniner, bastu och snowpark. För den som gillar att vara utomhus finns här inga begränsningar! Här hittar du mer information om vad som finns att göra i Hemlingby friluftsområde

Bönan fiskeläge

Bönan är ett gammalt fiskeläge på Norrlandet utanför Gävle. Idag är Bönan mest känd för sin rökta fisk; bönaböcklingen, samt Bönans fyrplats och lotsstation. Här finns även mysiga caféer, badplatser, övernattningsmöjligheter och vackra promenadstråk som slingrar sig efter kusten.

Biking Gästrikland

Biking Gästrikland är en sammanhängande cykeldestination som länkar flera olika destinationer, boenden, historia och mountainbik-leder. På dess 250 km långa sammanhängande led finns över 35 olika banor och tillsammans med andra MTB-arenor som exempelvis Hofors, Högbo och Kungsberget finns här oändliga cykel-möjligheter

Parkbadet

Bada och lek i äventyrsbadets härliga värme och upplev över 250m pirrande rutschkanor. Här finns även 25meter lång motionssimbassäng, relaxavdelning, gym och flera bubbelpooler.

Gamla stan Gävle

På den södra sidan av Gavleån hittar man de äldsta delarna av Gävle. Under 1800-talet brann nästan alla hus på den norra sidan ner medan den södra klarade sig. Trots att många hus har rivits på den södra sidan av ån så finns det fortfarande mycket kvar av den gamla staden. Här kan man promenera runt på kullerstensgatorna och titta på de gamla husen eller ta en fika på något charmigt café.

Bolougnerskogen

Boulognerskogen kom till år 1865 och fick namn efter parken Bois de Boulogne som hade anlagts i Paris något decennium tidigare. I början var parken inspirerad från romantiken men har därefter moderniserats både utifrån utseende och funktionalitet. Parken har stora grönområden och trevliga sittbänkar nära vattnet. För barnfamiljer finns det ett stort lekområde som består av tre olika lekparker samt bänkar och grillplatser för de som vill fika och äta.