Close

Praktisk information

Här hittar du praktisk information som kan vara bra att känna till före besöket

hl-icon-important-bw-pos

Höjdkrav

Banorna är indelade i svårighetsgrader med färgkoder, precis som i en skidanläggning. Vår enklaste börjar från orange, grön, mörkgrön, blå och röd är den svåraste banan.

Minimi-längd på de olika banorna är:
Orange: över 80 cm.
Grön/Mörkgrön: över 110 cm.
Röd/Blå: över 140 cm.
Svart: över 160cm.

Viktgräns för samtliga banor: 120 kg

Obs! I Högt & lågt Rättvik finns ingen svart bana. (Tack och lov!)

hl-icon-waiver-bw-pos

Deltagarvillkor

Alla som ska klättra i parkerna ska fylla i deltagarvillkoren. Det rekommenderas att man gör detta på nätet före sin ankomst, då får du mer tid till klättring. Deltagarvillkoren gäller för hela säsongen när man fyller i den online. Vid gruppbokning kan en ansvarig fylla i för hela gruppen men är då ansvarig att förmedla informationen vidare.

Fyll i deltagarvillkoren här

hl-icon-ticket-bw-pos

Köp av biljetter

Boka dina biljetter här. Det finns också möjlighet att köpa biljetter på plats vid uthyrningsboden men antal biljetter för drop-in är mycket begränsat.

hl-icon-inspection-bw-pos

Säkerhet & säkerhetsgenomgång

Alla som skall delta i klätterparken måste genomföra en obligatorisk säkerhetsgenomgång med en instruktör. Genomgången är ett måste och den skall göras en gång per säsong. Våra säkerhetsgenomgångar hålls var 30:e minut från öppningstiden fram till kl 14:30. Därefter kan genomgångar ordnas vid ev behov. Dagar när det är mycket folk i parken kan det bli lite väntetid vid det här momentet. Var uppmärksam under genomgången så minimeras också väntetiden.

hl-icon-weather-bw-pos

Väder & Kläder

Parken håller öppet oavsett väder. Men vid åska och kraftig vind kan delar av parken stängas. Oförutsedd stängning av parken medför inte till något återköp av biljetter.

Vi rekommenderar träningskläder eller enklare utomhuskläder för klättringen. Du får fort upp värmen av aktiviteten, så det är smart att klä sig i flera lager. Det kan också vara smart att ha bra skor med en bra sula, tex någon typ av träningssko. Det är inga problem att klättra när det regnar, kom ihåg regnkläder bara så håller du värmen längre

hl-icon-food-bw-pos

Mat & Dryck

Det finns grillplats i anknytning till parken där du själv kan ta med eget och grilla. Vi har också sitt-platser utomhus där du kan sitta och äta egen matsäck.

Vid receptionen till campingen hittar du ett bra utbud på kioskvarer och ”diverse campingutbud”. De säljer också kaffe, korv och det luktar ofta nybakade bullar på morgonen.

Vill du har något mer rejält efter klättringen rekommenderas ”Coppergrill” vid Rättviksbowling där du hittar en riktigt häftig meny i en härlig resturangmiljö. För boka bord eller öppettider gå in på: http://coppergrill.se/rattvik/

Frågor & Svar

Här har du en översikt över våra vanligaste frågor

- Vilka är öppettiderna?

Öppetiderna i parkerna varierar med säsongen. Du hittar uppdaterade öppningstider här

- Regler kring barn i parken

Barn under 6 år måste ha med en vuxen i de gröna banorna. Barn under 12 måste ha med en vuxen i de blå eller röda banorna, så länge uppfyller höjdkravet. Vi rekommenderar 1 vuxen per 4 barn. I den oranga banan kan en vuxen gå vid sidan om för att assistera.

- Vad är deltagarvillkoren?

Alla som skall klättra i parken måste fylla i deltagarvillkoren där de godkänner parkens säkerhetsregler. För personer under 18 år måste denna signera av en ansvarig vuxen. Detta kan göras digitalt - klicka här - eller vid ankomst till parken. Har du inte fyllt i den får du heller inte klättra.

- Vilken typ av information får man innan man börjar?

Alla som skall använda klätterparken måste genomföra en säkerhetskurs med instruktör. Här får du information om hur säkerhetssystemet fungerar, vart banorna startar och andra bra tips för att få ut det mesta av ditt besök. Kursen måste genomföras minst 1 gång per säsong. Kursen börjar var 30:e minut.

- Kan parken bli fullbokad?

Ja, vi har begränsat antal selar till uthyrning, därför är det viktigt att du bokar för att få garanterad plats. Kom gärna 15 minuter före den tid du har bokat så hinner du med säkerhetsgenomgången på din bokade tid.

- Vart parkerar jag?

Du hittar oss vid Enåbadets camping, den parkeringen bli fort full och vi rekommenderar att du parkerar på vänstersidan av vägen där en stor grusparkering finns tillgänglig

- Om jag inte ska klättra, måste jag betala?

Nej, de som inte ska delta i aktiviteten behöver inte reservera plats eller köpa biljett. Du kan enkelt följa med från backen genom hela parkområdet.

- Kan man ha med egen mat?

Ja det kan du. Det finns en grillplats på området och flera sittplatser. Inne på campingens reception finns en liten butik om du skulle sakna något eller om du önskar något från deras café.

- Vad händer om vädret bli dåligt?

Parken håller öppet oavsett väder under säsongen, det finns inget dåligt klätterväder.Men vid åska och kraftig vind kan delar av parken stängas. Oförutsedd stängning av parken medför inte något återköp av biljetter.

- Kan jag komma i kontakt mer er?

Du kan maila oss på rattvik@hogtlagt.se eller ringa på 0767632414, men det är inte alltid vi lyckas svara under högsäsongen.

Här hittar du oss

Här hittar du vår adress och vägbeskrivningen för att komma rätt.

hl-icon-direction-bw-pos

Adress

Du hittar oss på Enåbadsvägen 8, 79532 Rättvik.

hl-icon-direction-bw-pos

Med bil

Kommer du från Mora eller Leksands-hållet åker du in i Rättvik, vid rondellen med OKQ8 kör du in på 301:an mot Furudal. Efter 1km ser du skyltar mot Rättvikscamping, sväng in mot campingen och du ser oss snart på höger sida.

Kommer du från Furudals hållet, sväng höger in vid Rättvikscamping, du ser oss snart på höger sida.

hl-icon-direction-bw-pos

Tåg eller Buss

När du kommit fram till Rättviks resecentrum är det cirka 15 minuters promenad till parken. Gå mot fontänerna och fortsättt sedan gå ned hela vägen mot den stora rondellen 500 meter bort. Härifrån går du enklast mot Furudal och sväng sedan in mot Rättvikcamping där du hittar oss. Tack för att du reser miljövänligt, du är dessutom uppvärmd och klar när du kommit fram.

Öppettider för 2020!

Kom ihåg att öppettiderna kan ändras under säsongen

Före försäsong 9: Maj - 31. Maj

ÖPPET:

Lördagar 10:00 - 16:00

Köp biljett

Försäsong : 1. Juni - 14. Juni

ÖPPET:

Lördag & Söndag 10:00 - 16:00

Köp biljett

Högsäsong. 15 Juni - 15 Augusti.

ÖPPET:

Alla dagar 10:00 - 17:00

Höstsäsong: 16. Augusti - 19 September

ÖPPET:

Lördag-Söndag 10:00-16:00

Köp biljett

Nationaldagen, pingst och midsommar

ÖPPET:

Vi har öppet samtliga röda dagar 10:00-16:00

Köp
hl-icon-about_general-bw-pos

Gruppbokning utanför ordinarie öppettider

För gruppbokning utanför ordinarie öppettider: Skicka mail till rattvik@hogtlagt.se

Priser 2020

Klättra hur mycket du vill i 3 timmar. Här får du gott om tid för att hinna med alla banor i ditt eget tempo.

hl-icon-ticket-bw-neg

Biljetter 3 timmar klättring

Stor klättrare

Person över 140cm

310,-
Medium klättrare

Person mellan 110-140cm

270,-
Liten klättrare

Person under 110cm

140,-
hla-icon-price-bw-neg

Säsongskort sommaren 2020

Säsongskort 2020

Klättra så mycket du orkar hela sommaren

1195:-
hl-icon-ticket-bw-neg

Skolklasser till specialpris!

Skolklass 2h klättring

Minimum 15st, 2h i parken

195,-
hla-icon-price-bw-pos

Familjerabatt, minst 4 personer i familjen.

Stor klättrare Familj

Person över 140cm

290:-
Mellan klättrare Familj

Person mellan 110-140cm

250:-
Liten klättrare Familj

Person under 110cm

120:-

Gruppbokning.

Är ni ett större kompisgäng, företag eller flera familjer som bokar tillsammans? Grupper över 15 personer erhåller grupprabatt. Maila till rattvik@hogtlagt.se för en offert.