FAQ

Frågor & Svar

psy-icon-timeline-bw-pos

Hur lång tid tar det att komma igång?

Från att vi träffas och börjar arbeta tillsammans kan du räkna med mellan 3-6 månader till du har en driftklar park, förutsatt att du har byggbar mark med markägarens tillåtelse.   

psy-icon-inspection-bw-pos_1

Behöver jag starta ett eget aktiebolag?

Ja, du behöver starta ett aktiebolag. Varje park är ett eget bolag.  

hl-icon-places_by-bw-pos

Vad har jag för ansvar som franchisetagare?

Som franchisetagare har du ansvaret att driva sin park på bästa sätt i enlighet med vår modell och utifrån dina lokala förutsättningar. Du har ansvar att hitta och ta hand om din personal och att se till att den dagliga driften av parken fungerar på bästa sätt. Du ansvarar för att synas lokalt och att få gäster till parken. Etablering och uppstart kommer kräva stort engagemang och mycket tid, men du får också utlopp för din kreativitet och ditt driv. Och vi finns som stöd i hela processen.  

psy-icon-development-bw-pos

Vad tjänar jag?

Vårt mål är att våra franchisetagare ska vara framgångsrika och älska sitt jobb. Vår vision är att du ska tycka det är skitkul att driva park, dina medarbetare ska trivas på jobbet och dina gäster ska få den bästa upplevelsen. Det är receptet för att generera intäkter. Eftersom det är ditt företag är det du som styr över din egen budget och din egen lön. Vi pratar mer konkreta siffror när vi träffas och har möte.  

psy-icon-park_plan-bw-pos

Vilken erfarenhet av branschen och företagande behöver jag?

Det viktigaste är att du verkligen vill starta och driva ditt eget företag och att du tror på konceptet vi erbjuder. För att bli framgångsrik franchisetagare är det viktigt att du är driven, villig att jobba hårt, är strukturerad och kan planera, och att du utövar ett gott ledarskap. Du kommer arbeta i ett team i parken där varje medarbetare är lika viktig för att generera en positiv kundupplevelse. Sen är det ju en fördel om du inte är höjdrädd. 

psy-icon-question-bw-pos

Varför ska jag bli franchisetagare hos Högt & Lågt?

Vi har tagit hand om det krångliga och dyra i samband med att starta företag: att bygga upp en modell som är framgångsrik, att registrera och etablera ett välrenommerat varumärke, att bygga upp hemsida, bildbank och visuell identitet, att samla och paketera branschstandarder och regelverk till ett fungerande och säkert koncept, att ta fram en internutbildning för all personal som behövs i parken. Kort sagt, vi erbjuder en färdig företagsmodell och koncept, men det blir du som drivet företaget. 

Rulla till toppen
Scroll to Top